aliejai

Ekologiškas morkų aliejus

19,50 €

Klauskite apie prekę

Aprašymas

Sudėtis

Komentarai (0)

Morkų ištrauka ekologiškame šalto spaudimo sezamų aliejuje.

Švelnaus sezamo sėklų, vos juntamo morkų stiebelių kvapo, švelnios tekstūros.

Ištrauka, fitolis arba maceratas - tai aliejus, kuriame tam tikrą laiką buvo mirkyti (maceruoti) augalai. Augalai paprastai užpilami šalto spaudimo aliejumi, kuris per laiką perima veikliąsias augalų medžiagas. Fitoliai dedami į masažinius aliejus, kremus, naudojami mišiniuose su kitais kosmetiniais aliejais, juos taip pat galima tepti tiesiog ant odos.

Dažniausiai užpiltiniai aliejai gaminami iš tų augalų, kurie aromaterapijoje nenaudojami arba iš jų išgaunamas tik labai mažas eterinio aliejaus kiekis.

! Tokios ištraukos yra gan sudėtingos medžiagos ir jų nederėtų laikyti tik varganais eterinių aliejų giminaičiais. Nors eterinių ir užpiltinių aliejų poveikis panašus, tačiau nėra identiškas. Ištrauka turi ne visas eteriniam aliejui būdingas savybes, bet priešingai, jis absorbuoja tas augalo medžiagas, kurių neturi eterinis aliejus.

Morkų aliejus turtingas vitaminais A, E, D, ypatingai beta karotinu, kuris yra stiprus antioksidantas.  Aliejus laikomas vienu iš  vertingiausių odai, jis regeneruoja odos ląsteles, kovoja su laisvaisiais radikalais, pagyvina veido spalvą ir suteikia jai švytėjimo.

Aliejaus pagalba galima grąžinti odos tonusą ir elastingumą, sustabdyti raukšlių atsiradimą. Naudingas ypač pavasarį, kai oda turi atsigauti po žiemos šalčių, sauso klimato bei vitaminų stygiaus.

Rekomenduojama. Ypatingai tinka brandžiai, pavargusiai, senstančiai, papilkėjusiai, išsausėjusiai, saulėje nudegusiai odai.

Morkų fitolyje esantis Beta karotinas natūraliai suteikia odai švelnų, sveiką ir švytintį bronzinį atspalvį, todėl yra puikus įdegio aliejus - naudojamas prieš arba po saulės vonių, padeda išlaikyti gražią sveiką odos spalvą.

Puikus sprendimas įtrinti odą aliejumi norintiems minimaliai natūraliai apsaugti odą nuo žalojančių saulės spindulių ir kartu pagerinti įdegio atspalvį, kuomet į lauką einate trumpomis rankovėmis, nuogomis kojomis, dirbant darže ir pan.

Reguliariai naudojant šį produktą, oda atrodys ne tik sveikesnė, bet ir lengvai paruduos taip, kaip veikiant ultravioletiniams spinduliams. „Daržovinio" įdegio poveikis yra paaiškinamas paprastai. Žmogaus organizme yra du pigmentai, atsakingi už gelsvą odos atspalvį. Melaninas išsiskiria veikiant ultravioletiniams spinduliams (deginantis soliariumuose ar saulėje). Karotinoidai suteikia auksinį atspalvį odai be ultravioletinių spindulių poveikio.

Tinka prižiūrėti odą, kamuojamą įvairių uždegiminių procesų - egzemų, žvynelinės, po paviršinių nudegimų, esant randams.

Morkų aliejus yra karotinoidų, kurie kepenyse virsta vitaminu A šaltinis. Vitaminas A (retinolis) minkština odą ir daro ją elastingą. Todėl morkų aliejus - vienas geriausių aliejų vystančiai, suskeldėjusiai odai. Jis skatina naujų odos ląstelių formavimąsi, stimuliuoja sausos, pleiskanojančios odos sebumo (riebalų) gamybą.

Taip pat gerina pažeistų plaukų, išsišakojusių jų galiukų būklę, skatina plaukų augimą.

Naudojimas. Rekomenduojama naudoti vieną arba iki 20% mišiniuose su kitais kosmetiniais aliejais.

Naudojant plaukų priežiūrai aliejų reikia įtrinti į galvos odą, plaukus ir palaikyti 30 min. prieš plovimą.

Netepa odos.

Sudėtis ekologiškas sezamų aliejus (Sesamum indicum), morkų šaknys (Daucus carota)

    Rašykite komentarą: