aliejai

Marulų aliejus

24,00 €

Šiuo metu turime: 2 vnt. Šiuo metu prekės neturime.

Klauskite apie prekę

Aprašymas

Sudėtis

Komentarai (1)

Būtent šis aliejus tapo Elle Beauty Awards nugalėtoju ir buvo paskelbtas 70-ies geriausių pirkinių, galinčių pakeisti tavo gyvenimą, sąraše!

Nerafinuotas, malonios minkštos tekstūros, turi itin malonų, švelnų riešutinį aromatą. Mocnus, riebus, bet tuo pačiu ir lengvas!

Marula aliejus yra gaunamas iš Anakardinių šeimos Marulos medžių vaisių branduolių. Šiai šeimai priklauso tokie augalai kaip anakardis, mangas, pistacijos.

Legendinis marula medis auga Afrikos pietų lygumų platybėse. Kai kurios gentys marulą laiko šventu medžiu, o jo gydomąją galią - legendine.

Marulos vaisiai, panašūs į slyvas, labai vertinami, turintys aštuoniskart daugiau vitamino C nei apelsinai. Iš vaisių spaudžiamos sultys, iš kurių fermentuojamas vietinis alus, taip pat daromas garsus likeris „Amarula".

Marulų vaisius nuo žemės renka Afrikos moterys. Surinktus vaisius jos „išlukštena" - rankomis minkštimą atskiria nuo kauliuko.

Aliejui naudojami tik kauliukuose esantys maži branduoliai. Kauliukų aižymas taip pat yra moterų darbas, kurį jos atlieka naudodamos du akmenis, atstojančius kūjį ir priekalą. Per dieną viena moteris priaižo apie kilogramą branduolių, kuriuos neša parduoti į aliejaus spaudyklą.

Šiam aliejui spausti naudojami tik rankiniai hidrauliniai presai! Temperatūra spaudimo metu prese nepakyla ir žaliava nėra kaitinama.

Išspaustas aliejus galiausiai košiamas per retą metalinį sietelį ir išpilstomas į talpas.

Tokio paprasto aliejaus išgavimo proceso dėka - kai į jį nieko nėra pridėta papildomai ar rafinavimo procesu kas nors nėra pašalinama - aliejus išlaiko visas gerąsias savybes!

Todėl tik aukščiausios kokybės nerafinuotas marulų aliejus pasižymi žemiau pateiktomis savybėmis!

Nerafinuotas marula aliejus praturtintas antioksidantais, jame gausu vitaminų E ir C.

Šio aliejaus sudėtis panaši į alyvuogių aliejaus. Jame gausu įvairių nepakeičiamų riebiųjų rūgščių: oleino 70-80%, linolo 5%, linoleno 1%, palmitino 0,5%, taip pat vitamino E.

Tačiau marulų aliejus, skirtingai nuo alyvuogių aliejaus, yra labai stabilus - septyniskart stabilesnis už alyvuogių aliejų ir net aštuoniolika kartų nei saulėgrąžų aliejus. Tai reiškia, kad šis aliejus ilgai negenda (nesioksiduoja).

Tokia turtinga aliejaus sudėtis lemia jo nuostabias kosmetines savybes.

Marulų aliejus pasižymi:

  • Humektantinėmis savybėmis - padeda išlaikyti odos drėgmę odoje;
  • glotninančiomis ir minkštančiomis savybėmis, todėl oda tampa švelni lyg šilkas;
  • paraudimus mažinančiomis savybėmis;
  • antioksidantiniu poveikiu, apsaugančiu nuo laisvųjų radikalų poveikio.

Rekomenduojama:

  • Jautrios, dehidratuotos, raustančios, sausos, skilinėjančios (pvz., lūpų), brandžios ar senstančios odos priežiūrai;
  • gležnos paakių, kaklo, dekolte odos priežiūrai;
  • norint natūraliai apsaugoti odą nuo žalojančių saulės spindulių;
  • vietoje natūralaus makiažo valiklio. Valyti veidą ir akių vokus sudrėkintu ir aliejumi suteptu vatos diskeliu. Procedūrą malonu užbaigti gėlių vandens dulksna.
  • vietoje plaukų kondicionieriaus. Kelis lašelius aliejaus įtrinti į išplautų šlapių plaukų galiukus. Plaukus atgaivina ir slinkimą mažina galvos odos masažavimas (iki 10 min. trukmės) naudojant marulų aliejumi. Masažą geriausia daryti iš vakaro, kad aliejus turėtų pakankamai laiko susigerti į galvos odą bei plaukus; ryte išplauti galvą šampūnu;
  • kaip masažinis aliejus - ypač tinka veido ir kūdikių masažams;
  • kaip randų žymes mažinanti priemonė.

Naudojimas. Naudojamas grynas arba puikiai dera sumaišytas su rožių otto - tampa nuostabiu grožio aliejumi!

Sudėtis nerafinuotas marulų aliejus (Sclerocarya Birre)
S

2020-05-13


Marulų aliejus buvo didelis atradimas. Toks kvepiantis riešutais, labai atstatęs drėgmę odoje. Geras ir kūnui, veidui, ir plaukams. Ne tas žodis, kad geras, tobulas! Tikrai ne veltui vadinamas "stebuklinguoju aliejumi".

    Rašykite komentarą: