aliejai

Ekologiškas simondsijų (jojobos) aliejus

17,00 €

0 vnt. Šiuo metu prekės neturime.

Klauskite apie prekę

Aprašymas

Sudėtis

Komentarai (7)

Vienas unikaliausių augalinių aliejų, turtingas antioksidantų, vitaminų.

Jojobos aliejaus vertingumą rodo ir tai, jog Amerikoje uždraudus banginių (kašalotų) medžioklę, šių žinduolių galvose esantys skysti riebalai, vadinami spermacetu, naudoti brangios kosmetikos gamyboje, buvo pakeisti būtent šiuo aliejumi.

„Pagaliau kašalotas nejudėdamas plūduriavo vandenyje. <...> Vyras atvėrė žinduolio kaukolę ir ištraukė iš ertmės spermacetą, geidžiamiausią laimikį. Kuperis sakė, kad iš jo daromos žvakės, valikliai ir kosmetikos priemonės. Kiti rausėsi jo ...viduriuose ieškodami dar brangesnės ambros, naudojamos parfumerijoje. Tvyrojo nepakenčiama smarvė, Lukas net nusipurtė prisiminęs kvapiuosius vandenis, kuriais juodu su Gvyneira kvėpindavosi Kivordo fermoje. Jam nė į galvą nebūtų atėję, kad į jų sudėtį įeina medžiaga iš žiauriai nugalabyto gyvūno dvokiančių vidurių.“ (Ištrauka iš „Balto debesies šalyje“).

Jojobos aliejus yra švelnaus aromato, ryškiai geltonos spalvos, žemoje temperatūroje virsta vašku - geriausios kokybės šalto spaudimo nerafinuoto aliejaus požymiai.

Rekomenduojama. Simondsijų aliejus puikiai drėkina odą, išlygina ją, papildo natūralius odos riebalus (atstato sebumą).

Tai itin gerai odos poras valantis, natūralius odos riebalus balansuojantis aliejus, todėl ypač tinka probleminės, spuoguotos, o kartu ir sausos odos priežiūrai.

Turi antibakterinių savybių, tinka aknei, psoriazei, egzemai, pleiskanojimui gydyti. Labiausiai tinka sausos, spuoguotos, nešvarios, pleiskanojančios odos priežiūrai.

Atliekant odos valymą, efektyvus aliejaus įtrynimas į odą ir pakaitinis šilto rankšluosčio ant jos uždėjimas (arba aliejaus įmasažavimas į išgarintą odą).

Taip pat rekomenduojamas odos priežiūrai po saulės vonių, masažams.

Iš visų kosmetinių aliejų šis yra labiausiai rekomenduojamas ir įvairių tipų galvos odos ir plaukų priežiūrai.

Naudojimas. Naudojamas vienas, o ruošiant aliejų mišinius, jojobos aliejaus patariama įdėti apie 10 proc. (suteikia ne tik papildomų savybių, bet ir būdamas natūralus konservantas pailgina galiojimo laiką).

Mūsų patarimas! Naturata mėgino vanilės aromatą „perkelti“ į šį jojobos aliejų (žr. nuotraukoje). Gavosi nuostabiai vanile kvepiantis aliejus!

Užpilas, jei verstume jį pažodžiui, reiškia ne ką kita kaip kvapnios medžiagos (šiuo atveju vanilės) pamerkimą skystyje (šiuo atveju aliejuje).

Maceracija ir ištrauka – tai tie patys užpilai, tačiau maceracijos atveju užpilas veikiamas dar ir šilumos. Gaminant ištraukas, kvapnios substancijos, tokios kaip, pvz., gėlių žiedai, yra pamerkiami į aliejų, kuris palengva iš jų „ištraukia" kvapiąsias ir gydomąsias medžiagas - tokio proceso dėka gaunama nuostabiausia ištrauka...

Gaminant užpiltinį aliejų šiluma būtina, nes be jos nevyktų tam tikri kvapnios ištraukos gavybos procesai. Maža to, kartais neužtenka saulės spindulių ir prireikia didesnio šildymo (pvz. netiesioginio virimo, kai talpa su užpilu šildoma įstatyta į kitą verdančio vandens indą).

Gaminant ištraukas dažniausiai yra pasirenkami stabilūs aliejai, tokie kaip jojobos, migdolų ar saulėgrąžų. Jie sunkiau oksiduojasi ir neapkarsta. Pvz., nakvišų aliejus užpilams gaminti netiktų, nes yra labai nestabilus ir greitai besioksiduojantis. Gi jojobos aliejus, būdamas iš tiesų vaškas, ilgai išlieka stabilus ir chemiškai nepakitęs, jis laikomas natūraliu natūralios kosmetikos konservantu ir neapkarsta net iki 25 metų!

Kaip matyti, naudojome jojobos aliejų, į kurį įdėjome kelias išilgai perpjautas lanksčias vanilės ankštis. Pastatėme buteliuką ant palangės šiltoje vonios patalpoje ir kelias savaites maceravome, kasdien stipriai supurtydami buteliuką tam, kad vanilės ankštys „neužmigtų“ ir ją sudarančios ląstelės aliejui pilnai „atiduotų“ savo kvapniąsias medžiagas.

Sudėtis ekologiškas, šalto spaudimo simondsijų/jojobos aliejus (Simmondsia chinensis)
A

2019-12-11


Naudoju tiek kūnui - tiek plaukams, patinka, kad greitai įsigeria ir idealiai drėkina. Super kokybė.

R

2015-12-19


Mano plaukams šis aliejus Nr.1! Nei alyvuogių, nei kokosų, nei kanapių, nei argano, nei sapote aliejai man tokio poveikio kaip jojoba neturi. Ilgesnį laiką panaudojus mano "nublondintų" plaukų būklė akivaizdžiai pagerėjo

N

2014-04-30


Atsiliepimas, atsiųstas el. paštu: "Veidui ir kūnui naudoju šį jojobą aliejų. Oda tapo aksominio švelnumo, labai patiko."

Daugiau komentarų

A

2019-12-11


Naudoju tiek kūnui - tiek plaukams, patinka, kad greitai įsigeria ir idealiai drėkina. Super kokybė.

R

2015-12-19


Mano plaukams šis aliejus Nr.1! Nei alyvuogių, nei kokosų, nei kanapių, nei argano, nei sapote aliejai man tokio poveikio kaip jojoba neturi. Ilgesnį laiką panaudojus mano "nublondintų" plaukų būklė akivaizdžiai pagerėjo

N

2014-04-30


Atsiliepimas, atsiųstas el. paštu: "Veidui ir kūnui naudoju šį jojobą aliejų. Oda tapo aksominio švelnumo, labai patiko."

K

2013-05-25


Labai geras, masazuoju juo galvos oda pries plovima, gerai issiplauna ir neriebalina saknu. Malonus atradimas:).

V

2012-02-23


Puikus aliejus, labai malonus jausmas kai pasitepu, nereikia jokio kremo, tepuosi nakčiai, greitai susigeria,kartais ir ryte.Mano veido oda normali,gal kiek sausesnė žiemą.Pasitepus oda tiesiog atsipalaiduoja, jokio tempimo jausmo .Niekada anksčiau nesu tepusis aliejais, dabar jam skiriu pirmenybę.

E

2011-09-16


Mano veido oda linkusi i spuogelius, nei vienas kremas netikdavo, isbandzius si alieju esu labai patenkinta, nes jis puikiai tinka.. Pats geriausias!

L

2011-01-22


Turiu gan nepavydetina veido odele, vis paberia, like randu, tad labai bijojau kazka dar tept, kad neuzkimst poru ir nepakenkt dar labiau, bet sis aliejus nuostabus!! Tik patys geriausi atsiliepimai:) naudoju vietoj veido kremo, tai oda sudrekinta, sveika, jokio blizgesio ir riebumo jausmo.

Mažiau komentarų

    Rašykite komentarą: